Božić čarape Povijest

Dođite božićno vrijeme, a sva djeca početi vješanje šarene čarape iznad kamina plašt. Tradicija vješanje čarapa se prakticira od desetljeća. Međutim, većina ljudi ne zna točan povijest božićnih čarapa. Oni su još uvijek u mraku o tome kako je običaj došao u praksi. Za sve takve ljude, mi smo pružanje legende okolnih povijest i podrijetlo Božića čarape.

Nizozemski Teorija
Kao po nizozemskom teoriji, tradicija Božić čarape uveden u Americi, Nizozemci. On je rekao da u 16. stoljeću, djeca borave u Nizozemskoj zadržao svoje klompe, pun slame, uz ognjište za sobova. U isto vrijeme, oni smješteni poslasticu za ‘Sinterclass’ (Djed Mraz) u blizini kamina u kući. Kao povratka dar, Sinterclass koristi ostaviti neke darove za djecu. S vremenom, klompe postao čarape i Sinterclass postao Djed Mraz.

Vlastelin Teorija
Plemić i njegova supruga imali tri kćeri, a oni su živi sasvim sretno. Jednog dana, žena ugovorene neke fatalne bolesti, što je dovelo do njezine prerane smrti. Devastiran od ženine smrti, plemić potrošeno sve svoje bogatstvo i imovinu. Budući da je ostao bez novca, on je morao preseliti u seljačkoj kolibi, zajedno sa svojom kćeri. Uskoro je došlo vrijeme za kćeri vjenčati. Međutim, otac je izgubio sve svoje bogatstvo, a ne mogu si priuštiti dati bilo miraz.

Kako je vrijeme prolazilo, otac počeo sve više i više zabrinuti o uzimajući njegove kćeri oženjen. Jednog dana, Sveti Nikola je Myra se dogodilo da prođe kroz vlastelin je selo i čuli su seljani opisala ono što je otac bio idući putem. Sveti Nikola je znao da je otac bio previše ponosan prihvatiti novac od njega. On je odlučio pričekati do mraka, a zatim je otišao je plemić kuću i bacili tri vreće zlatnika iz dimnjaka.

Iste večeri, kćeri od plemića je operu svoju odjeću i da je visio svoje čarape uz kamin. Torba zlatnika pao u čarapama, jedna torba za svaku kćer. Kada su članovi obitelji probudio u jutro, našli novac u svojim čarapama. Otac iskoristiti novac za udaju daleko svoje kćeri, svaki s bogatim mirazom. Uskoro su seljani došli znati Svetog Nikole velikodušnosti i počeo vješanje svoje čarape uz kamin.

Starinski Božić
Garland Savjeti
To Midnight sata
Božić u Argentini
Božić Rock Songs
Božić u Švicarskoj
Božićni vrata Dekoracija
Božić imela Povijest
Božićni Zid Dekoracije
Božićni vijenac za pohranu
Božić u Španjolskoj

Leave a Reply