Božić krekeri

Tom Smith, pekar od svadbene torte iz Clerkenwell, London, izumio Božić kreker u 1847. Događaji koji su doveli do ovih prekrasnih kreacija bili prilično priča. Godine 1940, Smith je otišao u Pariz, a došao preko ‘Bon bon’, badem slatko omotan u papir koji je upletena. On je volio okus toliko da je počeo s prodajom ‘novog’ slatkiše u Londonu, a oni su postali vrlo popularni. Tom, koji je uvijek na vidikovcu za nove promotivne mogućnosti, primijetio da njegov slatki su postali popularni darovi za najmilije i Sweethearts mladih muškaraca. Kineski Fortune cookies inspirirao ga uvesti male gaćice papira unutar omota koji je imao ljubavne moto na njih.

Do 1846, on je postao uspješan biznismen. Jednog dana, dok je uživanje u toplini svog kamina, pucketanje od dnevnika mu je dao novu ideju. On je počeo eksperimentirati pokušati da ga reproducirati u svojim slatkišima. U svojoj potrazi, bilo je mnogo grešaka i na određenim prilikama čak i njegov namještaj i ruke su spaljena. Konačno, on je dobio to pravo. On je uzeo dvije trake tankog kartice i zalijepljene male trake soli Petre na njih. Kada ove kartice su izdvajali daleko, oni su proizvodili pukotine i iskra. Unutar godinu dana, Tom je najnoviji izumi postali modni. Slastice su prvi nazvao ‘Cosaques’ nakon pucanja kozak je bičevima. To je bio tek nakon deset godina da su došli da bude poznat kao Božić krekeri.

Božić krekeri postala toliko popularna da su mnogi natjecatelji iznikle na tržištu. Dizajner i šarene omotači su korišteni kao promotivni tehnike i oni su se prodavali po pola od tuceta i jedan dozen paketima u odgovarajuće okvire. Dakle, Tom Smith praktički bio prisiljen da se njegovim kolekcijama patentirao i njegova tvrtka je došao da bude poznat kao Tom Smith krekeri. Do 1880-ih godina, Smithov tvrtka je već proizvela preko sto kreker dizajna. Do 1900, Smith je prodao više od 13 milijuna krekere koji nisu bili samo koriste na Božić, ali i na druge svečanosti, sajmovima i coronations. Tom je kasnije dodao male igračke njegovim krekeri. Godine 1933, tiskane folija omotači su uvedeni, a zatim kao dizajni razvili staklo privjesci, broševi, narukvice i drugi nakit bili su uključeni u zbirkama.

Duhoviti Božić Izreke
Ljubljenje ispod imele
Božićni Tablica Dekoracije
Božićni Ukrasi
Božić 2012
Christmas Tree Fun Facts
Božić u Mađarskoj
Božić u Rumunjskoj
Sretan Božić Wallpaper
Jingle svim način
A Christmas Carol

Leave a Reply