Božić u Francuskoj

U Francuskoj, djeca ostavljaju svoje cipele uz kamin na Badnjak, tako da Pere Noel mogu ih ispuniti s darovima, a na božićno jutro, oni obično naći slatkiše, voće, orašasti plodovi i male igračke za njih visio na stablu. Lutke i igra se provodi u katedralnim trgovima ponovno donijeti Rođenja Isusova drama. Gotovo svi francuski domove ukrasiti svoje domove na Christmastime s jaslicama ili jaslice s malim glinenim figuricama zove ‘santons’ ili ‘mali sveci’ koji još uvijek su izrađene od kalupa koji su prošli niz od 17. stoljeća. Slike lokalnih dostojanstvenika često se dodaju tim jaslice uz Svete obitelji, pastira i mudraci. One mogu kupiti ove brojke u godišnjim božićnih sajmova održanih u Marseilleu i Aix.

Korištenje badnjak je sve manje i manje, dok božićno drvce nikad nije postao popularan u Francuskoj. Međutim, tu je tradicionalni badnjak obliku kolač zove Buche de Nol, što znači ‘Božić zapisnik.’ Glavni Božićni blagdan je prilično velika i poznata kao ‘Le reveillon’, poslužio je kao vrlo kasno večere održane nakon ponoćne mise na Badnjak. Različite regije imaju različite tradicionalne jelovnike. Guska je služio kao glavni tečaj u Alsaceu, dok purica s kestenima je služio u Burgundiji. Parižani vole kamenice i pat de foie gras. Ostali jela koja mogu biti uključene su perad, šunka, salate, kolači, voće i vino. U Južnoj Francuskoj, ljudi spali badnjak rezanje kontinuirano od Badnjak novogodišnji blagdan, a jednom su dio ovog zapisnika je koristi kako bi se klin za plugom kao Sretno znamen i obilje žetve u narednoj godini.

Francuski obitelji i ispeći tri kralja kolač s grahom skrivena u njoj Dvanaestog dana. Sretni osoba pronaći grah u svom kriška je okrunjen kralj ili kraljica, za taj dan. Djeca tražiti kraljeva i ponuditi im darove sijena za deve. Sinoć je odmor bio je slavljen kao blagdan budale i tek nakon toga Gospodin nered mogao odreći krunu. Postoji obiteljska okupljanja za vrijeme blagdana. Crkve i katedrale su uređena lijepo i božićnih pjesama pjevaju se i crkvena zvona su zvonilo. Nakon večere, obitelj ostavlja vatru i hranu i piće na stolu za Djevice Marije. U sjevernoj Francuskoj, djeca dobiti darove na Svetog Nikole Dan umjesto Božić dok odrasli udio predstavlja na novogodišnji blagdan.

Poznati Božić Izreke
Personalizirano božićne ukrase
Obitelj Božić Poems
Božić u jugoistočnoj Aziji
Najbolji Božić Pjesme
Beaded Voće sredinu
Predškolska Božić Pjesme
Božić Film 2012
Dijete Božić čarape
Kratki Božić Pjesme
Domaći Božić Centerpieces

Leave a Reply