Božić u Irskoj

Za Irci, osim Božića bude festival radosti i smijeha, ona također ima vjerske prigušeno. Slavlje u Irskoj počinje na 6. prosinca i traju do blagdan Bogojavljenja, na 6. siječnja. Nekoliko prakse su prenesena kroz stoljeća i slične običaje uslijedile u drugim zemljama. U Irskoj, Božić uistinu počinje kada su ulice su ukrašene božićna drvca i pohranjuje prikaza figurice i animirane scene iz Biblije u svojim prozorima. Irska ima određene jedinstvene božićne običaje, ali je još važnije, svaka obitelj ima karakterističan način to slavi. Zemlja Irskoj je poznat po svojim sjajem i pokazati tijekom ove sezone, kao što su brojni svjetla i dekoracije vidjeti u crkvama, kućama, shopping područja i uličnih uglova. Mogućnost su građene za označavanje Isusovo rođenje i dolazak od tri kraljeva. Druga karakteristika irskog način svečanosti za Božić je Midnight Mass

Irski Božić Carinska

Badnjak
Ljudi u Irskoj svjetlo svijeća te ih metnuti gore na prozorima, tijekom uoči Božića, označio Josip i Marija je potraga za sklonište. Svijeće su obično crvene boje i ukrašena grančicama Holly. Većina domova su ukrašeni šljokice, svjetla i baubles.

Jelka
Jelka je set-up prije prvog dana na Advent kalendar. To je obično ukrašen anđela / zvijezda na vrhu stabla. Mnoge obitelji stavljati božićne ukrase, kao što su čarape, bombona canes, vilenjaci i snježnih pahulja na njihovu kaminom za poboljšanje svečane raspoloženje.

Djed Mraz
Pokloni su smješteni pod stablom i ostati neotvorene do božićno jutro. Djed Mraz je popularan lik u Irskoj, on je obučen malo drugačiji u odnosu na one u drugim zemljama. Smatra se da je Mraz ulazi u kuću, na Badnjak, kroz dimnjak i uživajte darove. Većina djece ostaviti iza čarape koje se obično ispunjen s Goodies, do jutra.

Dobrodošli Svjetlost
Na Badnjak u Irskoj, neke kuće stavite debeli i visok svijeću na pragu najvećeg prozora, nakon zalaska sunca. To je dozvoljeno da se spali cijelu noć i simbolizira dobrodošlicu svjetlo za Josipa i Marije.

Midnight Mass
Budući da Irska je katolička zemlja, svaki član obitelji pohađa kršćansku misu zajedno. Ovo je održana u ponoć, a uključuje svaki član zajednice, koji drži svijeću koja je blagoslovljen od strane visokog svećenika ili biskupa Arch.

Božićna večera
The konvencionalni izbornik za irski božićnu večeru uključuje guska ili punjena puretina, kuhani krumpir, pršut, Brussel klice, mrkva i cvjetača i nakon božićnog pudinga ili božićni kolač.

Izbor Okvir za djecu
U modernim vremenima, djeca dobivaju čokolade, popularno poznat kao okvira za odabir. To se događa nakon božićnu večeru te je obavezno. Nakon objeda, stol je postavljen s mlijekom i kruhom i vrata lijevo unlatched. To simbolizira gostoljubivost i tako je učinjeno kako bi se pozdraviti obitelj Josipa, Marije i djetetom Isusom u svojim domovima.

Proslava St. Stephens Dan
Irska slavi St. Stephens dan, jedan dan nakon Božića. Tijekom tog vremena, obitelji posjetiti mjesnu crkvu i pridružiti svojim dragim i one u slavi i veselju.

Blagdan Sveta tri kralja
Blagdan Bogojavljenja koja je na 6. siječnja, a također se slavi kao žena Božića, u Irskoj. U ovom trenutku, muškarci u obitelji bi trebali nositi na kućanske poslove poput kuhanja i čišćenja. Žene imaju priliku uzeti odmor i posjetiti susjedne kuće.

Irski slijediti tradiciju i običaje Božića, bez obzira koliko stara može biti. To je vjerojatno jedan od glavnih razloga zašto je Božić proslave u Irskoj su kao velika stvar.

Božić u Češkoj
Legenda Božić čarape
Božić u Španjolskoj
A Christmas Carol
Božićni Igračke za mlade
Božić u Južnoj Americi
Najbolji božićni Izreke
Božićni Kolači i Pite praznovjerja
Božićni Divinations
Djeca Božić Molitve
Božićni vrata Dekoracija

Leave a Reply