Božić u Italiji

‘Božić’ u Italiji, ‘Natalea’, jedan je od najvećih slavlja u zemlji koja traje već više od mjesec dana. Počevši tjedan dana prije Božića, slavlje trajati do 6. siječnju poznat kao Dan Bogojavljenja. Božićni običaji u Italiji se temelji na kršćanskoj vjeri. To je ilustrirano činjenicom da je dvorac sv Angelo u Rimu ispaljuje kanon da proglasi otvaranje ovog Svetog sezone. Italija je također dom za puno jedinstvenih tradicije. Jedan od njih je i djeca pisanje pisama ljubavi prema svojim roditeljima, umjesto da popis želja za Djeda Mraza. Ova napomena se često držali pod ploču na glavi obitelji (obično otac) i očitati odmah nakon večere Badnjak. Talijani također su usvojili neke Sjeverne Europska prakse u kojoj obitelji ukrašavanje zimzelena stabla i postaviti unutar svojih kuća.

Talijanski Božić Carinska

Devetnica
Božić sezona u Italiji počinje s ‘devetnice’ ili posebnim molitvama. Tijekom ovog razdoblja, djeca idu iz jedne kuće u drugu i pjevati božićne pjesme i pjesme. Nekoliko ljudi izvode glazbeni pozdrave na crkvama Djevice Marije. Oni nastaviti pjevanjem himne u domovima stolara u čast svetog Josipa.

Djeca kao pastiri
Tjedan dana prije Božića, djeca u susjedstvu dotjerati kao pastiri, pjevaju pjesme i igrati cijevi. Nakon toga, oni su određenu količinu novca za kupnju poklona. U gradovima kao što su Rim, pravi i originalni pastiri provoditi takve nastupe.

Presepio
Na 8. prosinca, na Dan Immacolata, ‘Presepio’ (replika Svete Obitelji u štali) je izgrađen. Ovaj set-up postaje fokus molitve. Većina likova u Presepio su ručno rezbareni, gosti kleknuti ispred njega i glazbenici izvode. Uređeni u obliku trokuta, tanki drveni okvir podržava slojeve tanke policama. Obično je cijelo mjesto je ukrašena obojenom papiru, pozlaćene borove pinete i obojene zastavice. Police iznad jaslica sastojati od voća, slatkiša i poklona.

Urna sudbine
Urna sudbine je uobičajeno talijanski tradicija u kojoj ukrasne zdjele držite brojne darove za sve članove obitelji. Kada domaćinstvo zajedno, svaka osoba izvlači na njihove sadašnjosti.

Post i Božić obrok
Strogi brzo je primijetio 24 sata prije Badnjaka. Nakon toga slijedi obrok koji sadrži lagani Milanese tortu. Tradicionalni talijanski Božićna večera se zove Cenone i sastoji se od špageta, inćuni, brokule, ribe, voća, slatkiša i bacio salate. Ostali jela mogu uključivati ​​lazanje, cannelloni ili timbale tjestenine. To su uz sir, voće i slastice umočenih u crvenom ili bijelom vinu. Tvrdi liker kao ‘rakije’, viski ili ‘torrone’, koji je dobiven s medom, bademima i čokoladom, konzumira.

Papini Blagoslovi
Na podneva Božić, Papa daje svoje blagoslove na mnoštvo koje je okupljenim na vatikanskom Trgu.

Priča o Befana
U Italiji, djeca čekati blagdan Bogojavljenja kako bi dobili svoje poklone. Djeca objesiti čarape na ovoj određeni dan. Kao legenda je, ružna vještica zove Befana donosi ove darove na metli. Na dan mali Isus rodio, ona nije uspjela posjetiti dijete na vrijeme, jer je propustila svoju zvijezdu i izgubio svoj put. Dakle, svake godine, posjećuje svake kuću kako bi se provjeriti je li dijete Isus je tu. To je rekao da je vještica ostavlja darove za dobre djece i ugljen za loše djece u Italiji.

Istina o Božićna zvijezda
Božićni Vjenčanje Hrana
Božić Dvorište Dekoracije
Božić u Engleskoj
Božić u Rusiji
Božić u Poljskoj
Božić u Kanadi
Božić u Iraku
Rustikalni Božić
12 dana Božića Lyrics
Božićni pjesma za muža

Leave a Reply