Božić u Mađarskoj

Boldog Karacsonyt! Ništa ne može biti bolje nego žele na mađarsku Sretan Božić u svom vlastitom jeziku. Božić u Mađarskoj slavi se 25. prosinca, a Sveta večer se zove kao Szent-este. Tradicionalno, Božić u Mađarskoj slavi do 27. prosinca. Na Badnjak, Mađari provesti vrijeme sa svojim obiteljima i ukrasite božićno drvce. Pokloni se objesio na nju ili postavljena ispod božićnog drvca, bez znanja djece i dati im na božićno jutro kao poklon od anđela ili mali Isus. Jelka je uređena pomoću staklene ukrase ili druge vezene i tradicionalne ukrase. Na 6. prosinca, djeca upoznati Svetog Nikole, poznatiji kao “Mikulas ‘u Mađarskoj, koji dolazi s vrećom darova za njih. Mađari također vjeruju da uz Mikuláš, također dolazi Devil dječaka, u crnom kostimu s rogovima i repom, koji drži prekidač suhih grančica pobijediti djece koja su bila zločesta u toj godini. Zvuči zastrašujuće, zar ne? Neki čak smatraju da je možda slatka ili smiješan. Uglavnom, sljedeći pisati-gore vam govori više o mađarskom slavlju Božića.

Božićni običaji u Mađarskoj
Najznačajniji događaj mađarskog slavlju Božića su Nativity igra. Uoči Božića, odrasli ili djeca donijeti scenu božićne zajedno s lutkarskim, pjesama i glazbenih instrumenata. “Betlehem Igra ‘je jedan od tradicionalnih favorita za Mađare. Božić priprema u Mađarskoj počinje tjedan dana prije glavnog dana i uzbuđenje očituje na licima djece čeka za veliki noć. Večera se sastoji od tradicionalnih brodet koji obično slijedi pržene ribe i poznati desert oraha i maka-sjeme potkove, lokalno se zove Beigli. Prije polnoćke, obitelji, prijatelji i rodbina okupljaju oko božićnog drvca, pjevanje pjesama i razmjenu darova. Usluga polnoćku je vrlo poznat u Mađarskoj i to je uobičajena praksa za ljude tamo, ići u crkvu nakon munching na njihovoj divan Božić obrok. U Mađarskoj, na 6. prosinca, djeca očekuju darove od Mikulas napustiti svoje cipele i čizme na njihovim prozorskim samo pronaći ih pun malih igračaka, darova i Goodies, u jutarnjim satima. Mikulas, poput Djeda Mraza, donosi darove prema dobrim djelima što ih djecu tijekom godine.

Mađarski Hrana
Božićni obrok i večera pripreme počinju tjedan dana uoči Badnjaka. Tradicionalna hrana uključuje predmete kao što su riblja juha, punjene kupus, ribu i čips i razne nareske poput piletine, svinjetine ili puretine uz božićne torte, Beigli – oraha i maka sjeme desert, đumbir kruh kolačiće i tako dalje. Alkoholna pića poput piva, vina i likera, aperitiv i digestiv, uz razne bezalkoholnih pića su tradicionalni favoriti. Božićna večera je obično fokus tijekom Božića i uglavnom uključuje pečena guska, crveni kupus, tortes i kolačiće.

Iznad pisati-gore, ako primijetite pažljivo, ne samo govoriti o mađarskim božićne običaje, to propisuje suštinu božićnih blagdana kao što su oni promatraju u cijelom svijetu. To je stvarno o smijehu nego bilo dar ili poslastica. Nadamo se da ćete imati zabavno Božić ove godine!

Božićna čestitka Izreke
Božićni kartice Želje
Meksički Božić
Najbolji božićni Izreke
Filipinski Božić Pjesme
Božićni bijeg
Božić u Brazilu
Božić Hvala Pjesme
Staklo božićne ukrase
To je prekrasan život
Sretan Božić Wallpaper

Leave a Reply