Božić u Mađarskoj

Boldog Karacsonyt! Ništa ne može biti bolje nego žele na mađarsku Sretan Božić u svom vlastitom jeziku. Božić u Mađarskoj slavi se 25. prosinca, a Sveta večer se zove kao Szent-este. Tradicionalno, Božić u Mađarskoj slavi do 27. prosinca. Na Badnjak, Mađari provesti vrijeme sa svojim obiteljima i ukrasite božićno drvce. Pokloni se objesio na nju ili postavljena ispod božićnog drvca, bez znanja djece i dati im na božićno jutro kao poklon od anđela ili mali Isus. Jelka je uređena pomoću staklene ukrase ili druge vezene i tradicionalne ukrase. Na 6. prosinca, djeca upoznati Svetog Nikole, poznatiji kao “Mikulas ‘u Mađarskoj, koji dolazi s vrećom darova za njih. Mađari također vjeruju da uz Mikuláš, također dolazi Devil dječaka, u crnom kostimu s rogovima i repom, koji drži prekidač suhih grančica pobijediti djece koja su bila zločesta u toj godini. Zvuči zastrašujuće, zar ne? Neki čak smatraju da je možda slatka ili smiješan. Uglavnom, sljedeći pisati-gore vam govori više o mađarskom slavlju Božića.

Božićni običaji u Mađarskoj
Najznačajniji događaj mađarskog slavlju Božića su Nativity igra. Uoči Božića, odrasli ili djeca donijeti scenu božićne zajedno s lutkarskim, pjesama i glazbenih instrumenata. “Betlehem Igra ‘je jedan od tradicionalnih favorita za Mađare. Božić priprema u Mađarskoj počinje tjedan dana prije glavnog dana i uzbuđenje očituje na licima djece čeka za veliki noć. Večera se sastoji od tradicionalnih brodet koji obično slijedi pržene ribe i poznati desert oraha i maka-sjeme potkove, lokalno se zove Beigli. Prije polnoćke, obitelji, prijatelji i rodbina okupljaju oko božićnog drvca, pjevanje pjesama i razmjenu darova. Usluga polnoćku je vrlo poznat u Mađarskoj i to je uobičajena praksa za ljude tamo, ići u crkvu nakon munching na njihovoj divan Božić obrok. U Mađarskoj, na 6. prosinca, djeca očekuju darove od Mikulas napustiti svoje cipele i čizme na njihovim prozorskim samo pronaći ih pun malih igračaka, darova i Goodies, u jutarnjim satima. Mikulas, poput Djeda Mraza, donosi darove prema dobrim djelima što ih djecu tijekom godine.

Mađarski Hrana
Božićni obrok i večera pripreme počinju tjedan dana uoči Badnjaka. Tradicionalna hrana uključuje predmete kao što su riblja juha, punjene kupus, ribu i čips i razne nareske poput piletine, svinjetine ili puretine uz božićne torte, Beigli – oraha i maka sjeme desert, đumbir kruh kolačiće i tako dalje. Alkoholna pića poput piva, vina i likera, aperitiv i digestiv, uz razne bezalkoholnih pića su tradicionalni favoriti. Božićna večera je obično fokus tijekom Božića i uglavnom uključuje pečena guska, crveni kupus, tortes i kolačiće.

Iznad pisati-gore, ako primijetite pažljivo, ne samo govoriti o mađarskim božićne običaje, to propisuje suštinu božićnih blagdana kao što su oni promatraju u cijelom svijetu. To je stvarno o smijehu nego bilo dar ili poslastica. Nadamo se da ćete imati zabavno Božić ove godine!

Najbolji božićni filmovi
Top 10 Božić Igračke
Božićni bijeg
Irski Božić Pjesme
Božićni Tišina
Božić u Njemačkoj
Božićni Party Molitva
Španjolski Božić Pjesme
Animirani Božić Filmovi
Božić svadbena torta
Duhoviti Božić Izreke

Leave a Reply