Božić u Meksiku

Božić u Meksiku ima vjersku podstrujni, osobito u vjerskim kućama i seoskim područjima. Prva stvar koju treba znati o božićnom slavlju u Meksiku je da svatko ima zadnja dva tjedna off u prosincu-za tulumarenje, za trošenje više vremena s obitelji, posjetiti stare prijatelje i napraviti nove prijatelje. Božićna proslava u Meksiku početku dana 16. prosinca s Las Posadas što znači procesije svijeća i mnoge živahne zabave za devet uzastopnih dana. Dolazeći u gradovima, čak i tjedana prije Božića, štandova i Puestos se postaviti u postajama i ljudi putuju opsežno doći do tih tržišta. Ove Puestos imaju sve vrste obrta, prehrambenih proizvoda, kao što su banane, sir, orasi, kolačiće uz cvijeća poput orhideja i poinsettias. Cijeli Meksiko endears svečane raspoloženje i šarene svjetla mogu se vidjeti posvuda. Osim toga, zastava podizanje i spuštanje svečanosti, koja je obilježje blagdana, također je primijetio s dužnom pažnjom.

Proslava Las Posadas
Meksiko počinje slavlje s Las Posadas. U selima i urbanim područjima, mladi reenact potragu Josipa i Marije za smještaj u Betlehemu. Povorka vidi ljude zauzimaju ulogu Djevice Marije, svetoga Josipa, anđela, tri kraljeva i pastira. Procesija se zaustavlja na nekim mjestima da pjevaju tradicionalne pjesme sa Svetom obitelji, tražeći zaklon. Na svom trećem stajališta, kada su pozdravili do gostionice da se utočište, djeca kažu molitve zahvale i upuštati se u stranačkim hrane, igara i vatromet.

Završni Posada Na Badnjak
Posada stranka je organizirana svake večeri od svakog kući. Na konačni Posada na Badnjak, jaslice, zajedno s likovima pastira, stavljen je na brodu. Nakon Posada kuća nalazi, beba Isus je stavljen u jasle nakon čega su obitelji ići ponoći mise. Vatromet pratiti bogoslužje označiti početak Božića.

Priča o Poinsettia cvijet
Poinsettia cvijeće, koje imaju svoje korijene u Meksiku, intenzivno se koriste u božićne proslave ovdje. Legenda kaže da je dječak po imenu Pablo je hodanje na svetištu u svom selu vidjeti dijete Isusa i nije imao ništa za ponuditi djetetu. Nakon što je vidio zelenkasti grane koja je rasla svuda, on ih je prikupio i postavljali ih na manter iako druga djeca ga zadirkivali. No, na iznenađenje ostalih, crveno-obliku cvijeća uskoro pojavio na svakoj grani. Dakle, cvijet božićne zvijezde je pronađen.

Breaking Pinata
Na dan Božića, poveze djeca se izmjenjuju break Pinata koji ljuljačke na kraju konopa. Pinata je lopta izrađena od gline i napuni slatkišima. Nakon Pinata je slomljena, slastice prelijte ga i dalje dodati na oduševljenje djece.

Smetnje ‘Rosca de Reyes’
Djeca dobivaju poklone na 6. siječnja, tj. na blagdan Sveta tri kralja, kada darovi dani od strane tri kralja. To je tradicija da jede tortu na Sveta tri kralja pod nazivom ‘Rosca de Reyes’ u kojoj sićušni lik djetetom Isusom je skrivena. Osoba koja dobiva dijete Isusa u komad torte smatra kumu Isusa za tu godinu.

Candelaria označava kraj
Candelaria, koja se nalazi na 2. veljače, obilježava kraj proslave Božića u Meksiku. Smatra se da se na ovaj dan, Isus je odveden u hram kao beba, a službeno je preimenovan. Meksikanci se uključe u strankama na Candelaria.

Svaki Božić tradicija u Meksiku ima vjerski prizvuk, a Meksikanci slave sve tradicije za gotovo jedan i pol mjeseci s takvom žestinom da je odmah privlačan i vrlo zarazna.

Božićni vrata Dekoracija
Božić Film 2012
Božićni Disney Dekoracije
Božićni Cvjetni Centerpieces
Božić u Rumunjskoj
Legenda o božićnom Spider
Funny Božić Film
Božić Papir Dekoracije
Djeca Božić Molitve
Marija Božića
Personalizirano božićne ukrase

Leave a Reply