Božić u Skandinaviji

Smješten na sjevernoj hemisferi, Skandinavija je očito na vrhuncu zime kada se završi Božić dolazi. To je najmračnije i najhladnije razdoblje od godinu dana. Božić zasvijetli dugih, mračnih noći s klicati i toplinu. Uzvišenja slavi Isusovo rođenje čini da ljudi aktivno čak iu ekstremiteta vremena. Božić u Skandinaviji počinje s Došašća i muškarci i žene, mladi i stari sudjelovati u tome s guštom. Iako 24. prosinca je glavni slavlje, postoje mnogi preparati za napraviti prije nego što je sveti dan stigne. Skandinavija je izvorno paganistic zemlja i slavio srpnja ili Yule, zimski festival, prije Božića je uveden. I, bljeskoviti poganskim običajima i tradicijama u skandinavskim božićnih blagdana mogu se vidjeti čak i sada. Što čini Skandinavski Božić slavlje drugačiji je noć St. Lucia. Oduševljen znati više o skandinavskim božićnim tradicijama? Pregled po sljedećem poglavlju.

Božićni običaji u Skandinaviji

Pojava
Skandinavski Božić počinje prve nedjelje u prosincu, prvog Advent-odbrojavanje do rođenja Isusa Krista. Skandinavci početi uređenje svoje kuće kao dobrodošao znak. Djeca ukrasite svoj dom sa svojim omiljenim Djeda Mraza, tinsels, svjetla, svijeće i mnoge druge stvari. Kao kontrast gorka i tamna zimi, svaki i svaka kuća je osvijetljen šarenim svjetlima. Skandinavskim Adventski vijenac sastoji se od četiri svijeće, jedna se zapali na svaki nedjelju prije 24. prosinca. Vijenac je obično ukrašen smreke grančica, mahovine, crvenim bobicama i vrpce.

Lucija noći
Skandinavci slaviti Lucia noć u vezi s Božića. To pada na 13. prosinca, a zabilježen je u povodu Lucia ili St. Lucia, Queen of Light, talijanski sveca koji je pripadao otoku Syracuse. Bila je vrlo ljubazan i donio hranu za siromašne kršćana u katakombama u Rimu. On je rekao da je ona nosila vijenac na glavi i stavio svijeće na njega na vidjelo svoj put, tako da su joj ruke ostao bez distribuirati hranu. Prilično iznenađujuće, Lucija noć se slavi u Skandinaviji s većim entuzijazmom nego u Italiji, odakle je ona zapravo hvaljen. Tijekom festivala, a Lucija je odabran u svakom selu, odjevena u bijelo, pjeva božićne pjesme i nosi vijence na kosi, sa svijećama na njemu. Publika se obično tretiraju s šafrana buns i đumbir snaps.

Božić Tržišta
Božićne sezone u Skandinaviji karakterizira božićnih tržištima da je proljeće u svakom malom gradu i grad. Ta tržišta prodati kuhano vino, šafran buns, lokalne delicije i tradicionalne rukotvorine. Najveći Božićni sajam u Skandinaviji obično je postavljen u Liseberg. Ovo tržište, nakićeni sa više od 5 milijuna svjetla, počinje od studenog i ostaje staviti do Božića.

Djed Mraz
Tradicija Djeda Božićnjaka varira u cijeloj zemlji. To je najjači u nordijskoj regiji gdje se vjeruje da je posjetio svaki dom na Badnjak. Prema skandinavskom vjerovanju, Djed je križ između GNOME i grčke Saint Nikolas i živi u Finskoj.

Božićni kuhinje
Tradicionalni skandinavski kuhinja sastoji se od niza hladnih i toplih specijaliteta poput ribe, mesa, kobasica, šunke, salate i deserta. Herring i lutfisk su tradicionalna riblja jela. Rakija je skandinavski pića destilirana iz krumpira ili žitarica, a zatim s okusom raznih začina.

Božić u Skandinaviji je poseban doživljaj. Božićnih tržišta i tradicionalni skandinavski kuhinja čini ekskluzivni privilegij za domorocima.

Izrada božićnih vijence
Božićni Tablica Dekoracije
Djeca Božić Pjesme
X-Mas Izreke o ljubavi
Legenda o Poinsettia
Sretan Božić Wallpaper
Božić pjesama 2012
Animirani Božić Filmovi
Božić u Ukrajini
Božić u Novom Zelandu
Origami božićne ukrase

Leave a Reply