Božić u Švedskoj

U Švedskoj, Božić počinje Saint Lucia svečanosti održanoj 13. prosinca. Lucija je kršćanska djevica koja se žrtvuje za nju pobožnim vjere u kršćanstvu u 4. stoljeću u Syracuse. Svečanost je održana u njezinu čast i prilično je nedavno i često se povezuje s tradicionalnim zahvalnosti za povratak na suncu. Na ovaj dan, najmlađa kći iz svake obitelji stavlja na bijelu haljinu s crvenom lentom prije zore i nosi krunu od evergreena s visok-upaljene svijeće na njega priključeni. Tada se probudi roditelje u pratnji druge djece i slijedi zvijezda dječaka u dugim bijelim košuljama, istaknuo kape i nošenje zvijezda štapić, te ih poslužuje s kavom i Lucia buns.

Slično Skandinaviji, švedski se ljudi kreću u procesiji do crkve s upaljenim svijećama u ruci. Kod kuće, majke svijetli svijeće na Badnjak. Božićna drvca su postavljena u Švedskoj dva dana prije Božića i ukrašen svijećama, jabuke, slame ukrasima Švedski zastave i malih patuljci nose crvene tasseled kape. Božićni kućne dekoracije uključuju crvene tulipane, Pepparkakor ili srčani zvijezde i koza u obliku medenjak biskvit. Badnjak je poznat kao Julafton u švedskom. Tradicionalni Badnjak večera uključuje švedski stol ili buffet može se ugovoriti s Julskinka ili Božić pršut, kiseli svinje noge, lutfisk ili sušeni bakalar i razne slastice.

Popularni Božić je tradicija da služi Risgryngrot, posebno rižu kašu sa skrivenim badema. Svatko tko smatra da je badem u svom zdjelu Vjeruje se udati u narednoj godini. Nakon svečane večere Badnjak, prijatelj ili član obitelji odijeva kao Tomte i Božić gnome koji se vjeruje da žive pod daskama u kući ili štaglja, a koriste se za vožnju slamnati kozu poznat kao Julbok. Tomte nosi bijelu bradu i crveni haljine i nosi vreću s darovima u njemu. On daje out darova i poklona, ​​često popraćena smiješnim stihovima, aludirajući na sadržaj paketa. Prije toga, to je bio Julbok koji je dao darove, a zatim Tomte ili Djed Mraz došao u. Danas, Tomte i Julbok više nisu povezani zajedno, iako malo brownie poznat kao Jultomten, pomaže Djed Mraz dati darove dobrih djece u Švedskoj. Moderne američke lik brzo sustiže u Švedskoj i Tomte gubi svoj izvorni identitet.

Božićni Song
Dekoracije Uz božićne čestitke
Božićni Kamin Dekoracija
Origami božićne ukrase
Božićni Tablica Dekoracije
Legenda o mudraca
Božićni pjesma za Brothers
Badnjak Molitva
Svijeća & Brusnice sredinu
Legenda iskustava mudraca
Božićni Vjenčanje Teme

Leave a Reply