Božićno drvce Legends

Postoje brojni legende povezane s božićnog drvca i kako je došao da bude povezan s Božićem. No, legenda ili ne legenda, činjenica da je božićno drvce je i bio sastavni dio proslave Božića ne može ignorirati. Kao što je ovaj ritual gotovo je tamo od vječnih vremena, teško je saznati koji je bio prvi Božić kada je to stablo postao dio božićne proslave. Postoji niz legendi i narodnih priča koje su ispričane na mladog mladića u Europi kako bi ih naučiti o važnosti božićno drvce na božićno slavlje. On je rekao da je prvi božićno drvce je uređena u Njemačkoj u 700 godina. Ali, to je samo pretpostavka jer nema pisanih dokaza za podršku ovu činjenicu previše. Nekoliko popularnih legendi se dalje spominje u članku.

Poganskog Legenda
Kao što je po jednom legendom, današnja verzija božićnog drvca datira iz Pagan panja slavlje. The Pagan obitelji koriste da vjeruju u drvo sprits. Oni će donijeti pravi stablo unutar svog doma u zimi, kako bi se osigurao mjesto na duhove da ostane toplo tijekom hladnih mjeseci. Pogani čak visio zvona iz granama stabla, tako da bi oni znali kada se duh pojavi unutar svoje kuće. Hrana stavke su također obješen na granama i petokraka zvijezda, pentagram, stavljen je na vrhu stabla.

Paradise Igra
Druga verzija legende o božićnog drvca seže do 1300-ih. Tijekom tog vremena, umjetnici koji se koriste za lutaju ulicama nose ogromne borove grane, učitava s jabukama. Ovaj čin je bio svojevrsni oglasnik za čudo igra se koriste na pozornici na stepenicama crkve, predstava o Adamu i Evi, s granama koje predstavljaju rajskom vrtu. Polako i postupno, taj ‘raj stablo’ došao da bude povezan sa životom i bio je imenovan kao ‘Krist dječjeg Tree’.

The Legend of Saint Boniface
Ipak, drugi legenda božićno drvce se vrti oko priče o kršćanskom redovniku, Sveti Bonifacije, koji se koristi za širenje kršćanstva među Druidi u Engleskoj, u ranim danima religije. Jednog dana, on je pokosio ogroman hrast, koji je vjerovao da se predmet obožavanja kao i po Druid religije. Kao što je drvo palo na zemlju, slomljenu i iz unutar nje, jelka nikli. Redovnik proglasio jelka biti ‘Sveti Tree “, simbol beskrajne ljubavi, mira, kao i Krist dijete. Jedan od prvih pisanih referenci na božićno drvce je napravio u 1605. U toj godini, njemački turist izvijestio je vidio stablo ukrašenu pozlaćenim jabukama, bombona, papirnate ruže i tankih pločica.

Martina Lutera Legenda
Druga legenda koja govori o prvoj božićno drvce je vezana uz Martina Luthera, koji je kasnije postao osnivač protestantske vjere. Legenda kaže da je jednom na Božić navečer, Martin Luther je hodanje u šumi, kada je on vidio zimzelena stabla. Kroz grane bora je bio u mogućnosti vidjeti broj zvijezda koje sjaje vedro u noćnom nebu. Hipnotiziran po ljepoti drveta, on rezati stablo i odnio ga kući pokazati svoju obitelj. Za ponovno na scenu unutar svoje kuće zapalio je broj svijeća na granama stabla.

Legenda o lošom šumar
Legenda kaže da je jednom živio siromašni drvosječa koji je pronašao izgubljenu i gladna dijete u šumi. Kao što je bio Badnjak, šumar uzeo dijete svojoj kolibi i dao mu hranu i krov nad glavom. Kada drvosječa probudio sljedećeg jutra, on je pronašao lijep pjenušava stablo ispred vrata u svom dvorištu. Shvatio je da je dijete Krist u maskirati i da je On stvorio stablo zahvaliti i nagraditi šumar za plemenite djelo.

Postoji niz drugih legendi previše koje su povezane s božićnog drvca i porijeklu kao božićni ritual. Bez obzira na istinu može biti, stablo je postao sastavni dio proslave Božića i tako će i ostati do desetljeća doći.

Legenda Rudolph
Božić u Australiji
Last Christmas Lyrics
Božić svadbena torta
Božić u Švedskoj
Slatka Božić Izreke
Božićni Divinations
Romantični Božić Destinacije
Božić Dvorište Dekoracije
Božić u Sjedinjenim Američkim Državama
Božić pjesama 2012

Leave a Reply