Istina o Božićna zvijezda

Mi smo svi čuli da je božanska Božićna zvijezda vodio tri mudrace do Krista o dvije tisuće godina. Astronomi su pokušali izračunati vrijeme kada nova zvijezda svibanj imati je napravio izgled o vremenu se vjeruje da su sjalo, ali ne takav incident čini se da je to moguće, prema njihovim izračunima. Teorija da je to moglo biti zvijezda padalica je odbio s obrazloženjem da zvijezde padalice ili meteori prošle samo za nekoliko sekundi ili minuta, dok božanska zvijezda koje govorimo mora su bili tamo za nekoliko tjedana barem s obzirom na velike udaljenosti Wise Muškarci putovao do Isusa.

Kometi se mogu vidjeti za nekoliko tjedana i mjeseci, ali kalkulacije astronoma pokazuju da nema kometa u blizini Zemlje oko navedenog Kristova rođenja. Prema nekim zvjezdoznanci, Isus je rođen u proljeće šest godina prije Krista, a Božić Star da govorimo je zapravo trokut Marsa, Jupitera, Saturna, i zviježđu koji je poznat kao Riba. Ovo zviježđe pojavio prije rođenja Mojsiju, tako da su tri mudraca koji su bili ugledni znanstvenici i astrolozi u vlastitom pravu, to tumači kao znak velikog događaja u zemlji Židova.

Riba je također posebna konstelacija hebrejskih ljudi. Međutim, za većinu vjernika, pojava Božićna zvijezda je jednostavno čudo i do današnjeg dana kršćanski blagdan počinje s pojavom prvih zvijezda Badnjak. U Poljskoj, tu je Festival Star. Nakon blagdana Badnjak, selo svećenik ispituje vjersko znanje djece kao ‘Star Man’, kao dio svog rituala. Aljaški djeca nose zvijezda u obliku figure od kuće do kuće, pjevaju božićne pjesme i primati poslastice, dok Mađari izboriti zvijezdu na jednoj polovici jabuke da pozove sreću u svojim domovima. Svugdje u svijetu, Star ostaje popularan Božić simbol i pjenušava zvijezda obrasci se koriste za ukrašavanje domova i drveće podjednako.

Božić u Bugarskoj
Filipinski Božić Pjesme
Božić u Ukrajini
Božić snijeg Dekoracija
Legenda o zimzelenog drveća
Božić u Danskoj
Božić u Njemačkoj
Božić u istočnoj Aziji
The Legend Of The imele
Božić u Škotskoj
Božić u Meksiku

Leave a Reply