Legenda o Baboushka

Božić najavljuje vrijeme veselom odluka i darivanja, vezanja s prijateljima i obitelji i trošenja vremena u toplom sjaju ljubavi. Naravno, darovi su većina čekala i najbolje ljubio dio Božića. To je tradicija koja je, prema legendi, nastavio je od rođenja Krista, kada mu je ponudio prve darove koje će kasnije postati važan aspekt slavlje njegova rođenja. I kao darove, božićne priče su također sastavni dio prigodu. Svaka regija ima svoju omiljenu božićnu priču koja starješine i djeca podjednako vole prepričavanja tijekom tog vremena. Ritual darivanja za vrijeme Božića, posebice za djecu, imala svoje ishodište u vrlo oštro legendi. Ovo je legenda o Baboushka, a to je široko vjeruje da je nastao u Rusiji. Ova priča je bila vrlo popularna u Rusiji prije revolucije 1917.

Legenda
Legenda Baboushka je o starom i usamljena žena koja se smatra da su počeli tradiciju darivanja djece. Baboushka, što znači ‘bake ili’ starica ‘u ruskom, živio u velikoj kući, sigurno i toplo. Međutim, ona je vodio vrlo usamljen život bez tvrtke, prijatelja ili susjeda. Samo zvuk putnike koji prolaze u svojim kolima i životinje ispašu u blizini mogao razbiti monotoniju njezina postojanja, a to su joj samo utjeha. Ona će osigurati hranu za životinje i ptice i ponuditi odmorište za umorne putnike.

Kad došla zima, a zima u Rusiji je duga i sumorna, ovi mali blagodatima bi također izblijediti. Čak su i ptice, da će ona ostaviti mrvice za, bi stepu za toplijih podneblja, ostavljajući starica tužno i usamljeno, želeći i moleći za tvrtku. To je bio na jednoj takvoj zimskoj noći, kada je pokušavao spavati, da je čula se buka stalno raste glasnije – glasove i nariječja – i znala je da nema ljudi ili životinja za milja uokolo, što sa cijelu Zemlju se zavijen u snijegu . Prije dugo, čula glasna lupa na vrata i ona požurila da ga otvorite, misleći da to mora biti hladno i glad putnik samo da bi pronašli tri velike konje s tri plemića odjevenih u, mislila je, neki od najboljih i najbogatijih odjeću da je ikada vidio.

Baboushka pozvao ljude unutra ali oni odbio. Umjesto toga, oni ju je pozvao da putuju s njima, u Betlehemu, gdje su bili vezani, rekli su, kako bi pronašli i dobrodošli dijete koje će biti kralj Židova i dovesti čovječanstvo do spasenja. Budući da, to je bio noć i zima oštra, stara majka zamolila stranci za slijetanje i prenoćiti svoju kuću, tako da svi oni mogu otići u jutarnjim satima, ali oni odbio, rekavši da oni ne žele da se kasni, i krenula . Kasnije te noći, pomislila od trojice muškaraca i čudnim vijestima su nosile o djetetu koje će biti kralj. Osjećala tužno rebuffing svoj poziv i tako, tada i tamo, ona je odlučila da bi se zadovoljile dijete.

Ona je okupila neke sitnice na dar njega i krenuo u hladnoj tamnoj noći. Ali, kao što je sreća bi ga, unatoč putovali nadaleko i naširoko mogla pronaći ni dječaka kralja niti putnika. Legenda kaže da je stara majka je u potrazi za dječaka kralja na ovaj dan i da kad god upozna dijete ona predstavlja ga / nju s trice i nastavlja se na njezinu traženju. Dakle, od nje, potječe običaj darivanja djece na Božić, nema sumnje da nastavi pobožni rad Baboushka.

Sretan Božić Wallpaper
Legenda o Božiću Rose
Božićni vijenac za pohranu
Top 10 Božić Igračke
Ručno Božić čarape
Božićni vrpce Spool Svijeće sredinu
Obitelj Božić Poems
Božićni U Nizozemske
Drveni božićne ukrase
Upside Down božićno drvce
Božićni Igračke za djevojčice

Leave a Reply