Legenda o Božiću Rose

Božićni je sezona darivanja, time pokazuje ljubav jedni prema drugima. To ne znači da su darovi su jedini izraz svoje ljubavi. Nema dar je skuplji ili više vrijedan nego nešto da to dolazi ravno iz srca, čak i ako je poklon u pitanju je nevažna. Tradicija darove tijekom Božića potječe iz ljubaznim gestama tri mudraca koji su doveli skupe poklone za Maloga Isusa da ga dočekati u ovom svijetu. Od tada, ljudi su napravili darove mandat za Božić. Ali, to mora biti zapamćen kao legenda Božić Rose će vam pokazati, da je gesta broji više od dara. Možda ova legenda potječe samo naučiti ljude da, bez obzira što dar, to mora biti iz srca i duše – čak i ako je poklon u pitanju je samo cvijet. To je zbog ovog legendi da Božić ruža, cvijet koji cvjeta samo tijekom hladnoću zime, postao važan dio proslave Božić.

Legenda
Na hladnog prosinca noći, svatko je dolazio da vidi svoju novu Spasitelja i donio mu sve vrste darova i poklona. Tri mudraca došao u sa svojim vrijednim darovima smirne, tamjan i zlato te ih ponudio Isusom. U tom trenutku, pastirica, Madelon, koji je vidio mudrace prolaze kroz, dosegla vrata štale, da vidi dijete. Međutim, što je vrlo loša i nakon što je donio ništa za ponuditi djetetu, osjećala bespomoćno i počeo plačući tiho u očima svih prekrasnih darova koje su Tri mudraca je dobio za dijete. Ranije, ona je tražio, uzalud, za cvijeće diljem sela, ali nije bilo niti jednog cvatu može naći u gorke zime.

Anđeo pred vratima je bdije nad njom i znao o njoj bezuspješno pretraživanja. On sažalila na nju, a kad je vidio da joj je glava drooped dolje u tuzi, odlučio da joj pomogne s malo čudo. On je nježno brushed stranu snijeg na nogama i gdje su joj suze pao, skoči prekrasan grozd voštan bijelih zimskih ruža s ružičastim laticama vrhom. Zatim je tiho šapnuo u pastiricom uho da ti Božić ruže su daleko vredniji od bilo smirne, tamjan ili zlato, jer su oni čisti i od ljubavi. Djevojačko ugodno iznenađen kad je čuo te riječi i radosno okupili cvijeće i ponudio ih na Svetom dojenčadi, koji je, vidjevši da je dar uzgajane sa suzama ljubavi, nasmijala na nju sa zahvalnošću i zadovoljstva. Dakle, Božić ruža došao simbolizira nadu, ljubav i sve ono što je divno u ovoj sezoni.

Božićni Vjenčanje Glazba
Jeftini Božićni Odredišta
Božićno drvce Recikliranje
Inspirational Božić Izreke
Božić u Južnoj Aziji
Legenda o Poinsettia
Božić u Danskoj
Jednostavno božićne ukrase
Sjeverni pol znak sredinu
Legenda o Kristu djeteta
Božićni Ljubav Izreke

Leave a Reply