Legenda o Sage Plant

Kralj Herod je pobjesnio kad je čuo da je drevna proročanstva rođenja Mesije i budućim kraljem Židova u svojoj zemlji. Budući da nije znao gdje se mogu naći bebe Isusa te ga ubiti, to okrutno i bezdušno diktator naredio svojim vojnicima da saznate i ubiti sve djece mlađe od dvije godine, tako da bi on mogao biti siguran od njegova bi-biti neprijatelj. Međutim, anđeli već upozorio Josipa u snu o predstojećem katastrofa i on je požurio isključiti s Marijom i djetetom Isusom iz Betlehema prijeći granice kraljevstva Judeje i pobjeći u Egipat. Udaljenost je bila duga i ljudi su bili toliko bojala stranaca da nitko izašao da im pomogne ili im ponuditi utočište ili čak vode.

Ipak, Josip i Marija nastojala izvući iz Judeje dok se skrivao od Herodovih plaćenika. Jednom tijekom putovanja, Marija nije mogao ići na bez neke vode. Njihov magarac je bio žedan, kao i beba je potrebno da se othrani. Dakle, oni zaustavila na cesti gdje je Marija othrani Sveti Dijete, dok Josip ode do najbližeg sela da biste dobili neke vode za njih i piće za magarca previše. Odjednom, Marija čuli povike i uzvikuje i približava buka konjskih kopita. Njezino srce zadrhti od straha. Znala je da će, ako Herod vojnici joj je uhvaćen, oni će rezati grla djeteta nemilosrdno. Tu nije bio špilja ili stablo u blizini, gdje je mogao sakriti. Ipak, ona je bila očajna za utočište.

Vidjevši ruža grm u cvatu u blizini, Djevica Marija joj je zatražio mjesto za skrivanje, ali Rose, ponosno je odbio ponuditi joj pomoć, jer onda bi bilo u opasnosti da se slomiti vojnika. Od tada, ruža ima trnje na njemu. Marija prevezena u klinčića grmu obližnjem za pomoć jer je imao dosta cvijeća sakriti ju i dojenčeta, ali ona je odbila previše rekavši da je bio previše zauzet postavljanjem cvjeta. Od tada, klinčić ima loše mirisa cvijeća. Jedini grm koji je ostao bio Kadulja biljka. Kadulja je ljubazan i dobrotvorna i kada Djevica joj je prišao sa zahtjevom za skrivanje nju i dijete, to se lako procvao obilato i stvorili nadstrešnicu za majke i djeteta. Vojnici su prošli od njih, bez sluteći ništa. Od tog vremena, kadulja biljka se smatra svetim, a vjeruje se da posjeduju mnoge ljekovita svojstva.

Božić u Češkoj
Pjesme za Djeda Mraza
Izrada božićnih vijence
Božić Dekoracija Teme
Vintage božićne ukrase
Božićni Hindski SMS
Pjesme o pravom smislu Božića
Božić u Austriji
Svijećnjak sredinu
Obitelj Božić Poems
Deset savjeta za božićne dekoracije

Leave a Reply