Legenda o zimzelenog drveća

Jedna zima, kada se ptice su svi ostavljajući za jugu i toplijim krajevima, jedna mala ptica razbio svoj krilo na putu te je ostavio iza sebe. Uskoro mraz i snijeg pokriva šumu, a ona je bila hladna i gladna. Dakle, pitala stabla da joj pomogne i neka ostane u njegovim granama. Međutim, trojica nisu uvijek ljubazni. Breze stabla bila ponosna je lijepa i oholo odgovori da je ptica u molbama rekavši da on ne bi mogao pomoći, jer je morao gledati nakon ptica u šumi prvi. Snažan hrast bio nerado jer se bojao da ptica će morati živjeti tamo do proljeća vrijeme i da će pojesti neke od svojih žira. Čak je i vrba stablo koje se činilo da biti nježan inače odbio pomoći ili čak i razgovarati s strancima.

Siromašni ptica bila u puno boli i pokušao letjeti neki više, ali joj je krilo još nije odgovarao za tu svrhu. Vidjevši njezin bore poput ovog, smreke stabla ju je upitao zašto ona izgleda tako potišteni. Kad ptica otkrila svoje bijede, to joj je ponudio najdeblji, najmekšom i najtoplije granu ostati. Ptica je jako drago da naći neke pomoći. Inspiriran ljubaznosti smreke stabla, velik i jak bor također volontirala za zaštitu smreke stabla i ptica iz Sjeverne Wind kroz sve zime. Malo smreka također svirali u ponuditi svoje bobice za ptice bi ugasio svoju glad. Dakle, ptica živio udobno tamo i odletjeli opet u proljeće, kada je krilo ozdravi opet.

Frost Kralj, koji je zadržao blizu znanje ponašanje svih stabala, strogo uputio sjeverni vjetar ne dirati ni jedan list od vrste smreke, bora i smreke stabala, dok je on bio slobodan igrati pustoš sa lišćem drugih stabala . Sjeverna Vjetar posebno uživao u vaditi sja, zeleno lišće vrbe, hrasta i ptica drveće i ostavljajući ih gole za zime, s ništa da ih zaštiti od snijega, kiše i susnježica. To je za ovaj ljubaznosti da lišće smreke, bora i smreka su uvijek zeleni, a oni su poznati kao zimzelenog drveća.

Legenda o Baboushka
Božićni vijenac Dekoracije
Djeca Božić Molitve
Božićni Ukrasi
Romantični Božić Pjesme
Staklo božićne ukrase
Božić 2012
Božićno drvce dekoracija
Najbolji Božićni Odredišta za odmor
Božić u Kanadi
Katolička Božić Molitve

Leave a Reply