Legenda od tri torbice

Mitovi, legende i Lore definirati sve velike festivale i tako je slučaj s Božićem kao dobro. Alegorijske priče, koja može ili ne mora imati bilo činjeničnu osnovu, su temelj moderne dan proslave. Od koncepta razmjene darova za ukrašavanje božićnih drvaca da čak i veliki božićni ručak, svaki aspekt ima svoj korijen u jednoj ili drugoj priči. I to je kao da ti legende dodati više začin na prigodu. A svi ti mitovi i legende su jedan dominantan tema-ljubav, obitelj i pripada. Jedna od manje poznatih legendi Božić je da od tri torbice. Kao iu mnogim drugim legendama, rođenje to se pripisuje velikodušnosti jednog središnjeg lika ili protagonist. U tom slučaju, on je nitko drugi nego zaštitnika mnogih kršćana, čovjek koji je također poznat kao čudotvorac i čudo kreator zbog bezbroj čuda koja mu se pripisuju mu se časni Saint Nicolas.

Legenda
Legende, gotovo uvijek, imaju različite verzije koje prevladavaju u različitim mjestima, bez sumnje, jer oni su dokumentirani. No, različite verzije imaju tendenciju da imaju zajedničku koštane strukture koja ostaje nepromijenjena. The Legend of The Three torbice je također poznat kao miraz za tri djevica, i smatra se jednim od Saint Nicolas najpoznatijih djela dobrote. Ova legenda je slavlje svojoj velikodušnosti i ljubavi da je dobio za svoje supatnici, što je doista pravi duh Božića.

Prema legendi, u gradu Myra, gdje je sveti Nikola je bio biskup, živio je plemeniti čovjeka koji je toliko loše da je mogao priuštiti ni hranu ni odjeću. Ovaj čovjek imao je tri lijepe mlade kćeri, ali on nije mogao dobiti ih u braku očito, nije mogao priuštiti bilo miraz. Hladno, gladni i destitute, ali časno, siromašni plemeniti čovjek ne bi mogao pitati druge za pomoć. Njihova situacija je došao do takvog stanja da je, bez drugog zaposlenja ili pomoć na vidiku, djevice su suočeni s ružnom prospect prostitucije. Kad St. Nicolas čuli nesreći plemenite čovjeka i njegove kćeri, on je odlučio da im pomogne, ali on je znao da je bilo koji oblik pomoći u javnosti će izgledati ljubavi i može se odbio od plemenitog čovjeka. Dakle, on je sljedeća najbolja stvar, koja je bila da im pomogne na lukav.

Sada, kako je on pomogao obitelji razlikuje od verzije do verzije. Prema jednoj verziji popularne, St. Nicolas otišao u plemenite čovjeka kući noću, a kroz prozor, bacio vrećicu zlata iznutra. Uz to je stari čovjek bio u mogućnosti da udati svoju kćer najstarijeg. On je zatim otišao sljedeći noći i bacio još jednu vrećicu zlata u kući, s kojom je bio u braku druga kći od, i sljedeće noći, on je bacio u drugu vrećicu zlata za najmlađe jedan. Također je rekao da je plemenito čovjek htio znati tko je njihov tajni dobročinitelj je tako na treću noć, sakrio u blizini i prozor. Kada St. Nicolas došao podići u zlato, plemeniti čovjek uhvatio svoj ogrtač, i zamolio ga da ne se skrivati. No, St. Nicolas, zbunjen da mu je plemenito djelo otkriveno, rekao mu je da ne nikome reći kako je on samo radi Božje djelo.

Priča o visi čarape u vrijeme Božića, neki kažu, ima uporište u ovoj legendi. Smatra se da je, kada St. Nicolas otišao ispustiti vrećicu zlata za najmlađe kćeri, on je špijunirao plemeniti čovjek, skrivajući se u čekati za njega. Dakle, St. Nicolas otišao do dimnjaka i pao vrećicu unutra. Sada, tako se dogodilo da je najmlađa kći držao čarape u kaminu da se osuši i vreća zlata pala unutar njega, koji je pronašao sljedeći dan.

Bijeli Božić Svjetla Decor
Božićni Vjenčanje Cvijeće
Božić u Poljskoj
Djeca Božić Molitve
Vokalni Božić Pjesme
Svijećnjak sredinu
Božić kugle u zdjelu sredinu
Legenda o Poinsettia
Božićni Movie Quotes
Božićna čestitka Ukrasi
Beaded Božić

Leave a Reply